Go
Saturday, December 4, 2021 ..:: Εκθέσεις * Philoxenia Διεθνής Έκθεση Τουρισμού * 28η Philoxenia - 22-25/11/2012 ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


28η Philoxenia
 

28η Philoxenia
Θεσσαλονίκη 22 - 25 Νοεμβρίου 2012


Εκδήλωση για τη βράβευση Εντύπων & Ιστοσελίδων Τουριστικών Γραφείων - Μελών ΗΑΤΤΑ

Βράβευση Εντύπων και Ιστοσελίδων Τουριστικών Γραφείων από τον ΗΑΤΤΑστην «28η Philoxenia»

 
Γενική Άποψη Verus Travel Pyramis International
Γενική Άποψη της εκδήλωσης.
Η απονομή των βραβείων Τουριστικών Εντύπων και Ιστοσελίδων 2012, πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου, στο περίπτερο του ΗΑΤΤΑ, στην έκθεση Philoxenia
H Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, παραδίδει το βραβείο Ολοκληρωμένης Σειράς Εντύπων, στο γραφείο Versus Travel (παραλαμβάνει η κα Βασιλική Σκάγια) H Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, παραδίδει το βραβείο Εντύπων Ειδικών Προορισμών, στο γραφείο Pyramis International
Heronia Holidays Manessis Antel Travel
Η Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, παραδίδει το βραβείο Εντύπων Ειδικών Προορισμών, στο γραφείο Heronia Holidays Η Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού, παραδίδει το βραβείο Εντύπων Εσωτερικού Τουρισμού, στο γραφείο Manessis O Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, παραδίδει το βραβείο Εντύπων Εισερχόμενου Τουρισμού, στο γραφείο Antel Travel
Travel Plan Acadimos Mid East
Ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παραδίδει το βραβείο Εντύπων Εξερχόμενου Τουρισμού, στο γραφείο Travel Plan Ο Αναστάσιος Λιάσκος, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, παραδίδει το βραβείο Εορταστικών Εντύπων, στο γραφείο Acadimos Ο Πάρις Μαυρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO, παραδίδει το βραβείο Εντύπων θρησκευτικού Τουρισμού, στο γραφείο MidEast
Cruisexperts AirExelixi Skylines
Ο Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παραδίδει το βραβείο Εντύπων Κρουαζιέρας, στο γραφείο Cruisexperts Ο Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, παραδίδει το βραβείο Ιστοσελίδας Εικαστικό/Layout στο γραφείο Air Exelixi Ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, παραδίδει το βραβείο Ιστοσελίδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στο γραφείο Skylines  Euroski Club (παραλαμβάνει η κα Μαρία Θεοφανοπούλου)
Inventics Manessis MidEast
Ο Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της Aegean Airlines, και η Ειρήνη Σιδηροπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της Aegean Airlines, παραδίδουν το βραβείο Ιστοσελίδας Ειδικού Ενδιαφέροντος, στο γραφείο Inventics (Medevents). Ο Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της Aegean Airlines, και η Ειρήνη Σιδηροπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της Aegean Airlines, παραδίδουν το βραβείο Ιστοσελίδας Πληρότητας Περιεχομένου, στο γραφείο Manessis Ο Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων της Aegean Airlines, και η Ειρήνη Σιδηροπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της Aegean Airlines, παραδίδουν τα βραβεία Ιστοσελίδας Φιλικού Περιβάλλοντος/Ευχρηστίας και Σύστημα On Line Booking, στο γραφείο MidEast
Navigator Στιγμιότυπο Στιγμιότυπο
Ο  Αριστοτέλης Θωμόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, παραδίδει το βραβείο Ιστοσελίδας Θεματικού Τουρισμού, στο γραφείοNavigator.   Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.   Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.
Στιγμιότυπο Στιγμιότυπο .
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.   Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. .
 

 

 

28η Philoxenia
 

Ο ΗΑΤΤΑ και η 28η Philoxenia

... σε συντομία

■ Εφέτος η προσέλευση επισκεπτών στην Philoxenia σημείωσε αύξηση 43%. Όπως αναφέρει η HELEXPO, η έλευση Ελλήνων επισκεπτών σημείωσε αύξηση 41%, ενώ των ξένων επισκεπτών αύξηση 38%.
■ Οι ξένοι επισκέπτες προέρχονταν από τις εξής χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Τουρκία, Φινλανδία, ΠΓΔΜ, Κύπρος, Σλοβακία, Πολωνία, Ολλανδία, Ελβετία, Ταϋλάνδη, Ουκρανία και Γεωργία.
■ Hosted buyers κλήθηκαν από τις εξής χώρες: Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιορδανία, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ν. Αφρική, Ελβετία, Λιθουανία, Σερβία, Δανία, Τσεχία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Τουρκία και Ισραήλ.
■ O HATTA συμμετέχει κάθε χρόνο στην έκθεση Philoxenia, στο μεγάλο γεγονός του Νοεμβρίου για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλη τη χώρα.
■ Ο ΗΑΤΤΑ και ο HAPCO συμμετείχαν εφέτος σε κοινό περίπτερο.
 
 

Συνέδριο «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στη Νοτιανατολική Ευρώπη – Μοντέλα Ανάπτυξης και Δυνατότητες Συνεργασίας»

 
 
 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

Μεταξύ των ομιλητών: Γιώργος Τελώνης, Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ - Μητροπολίτης Βόστρων και Έξαρχος Παναγίου Τάφου στην Κύπρου κ. Τιμόθεος - Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος της Α.Μ. Αρχιεπισκόπου Κύπρου – η Διευθύντρια του Προσκυνηματικού Κέντρου Solun κα Ελένη Ναουμίδου – ο Ειδικός Σύμβουλος της Αγιορείτικης Εστίας κος Δημήτριος Σαλπιστής – ο Ειδικός Συνεργάτης του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κος Χρήστος Πετρέας – ο Δήμαρχος Μάτσκα Τουρκίας Ertugul Genc – οι καθηγητές Πανεπιστημίου της Σόφιας Alexandra Trifonova και Emil Ivanov – ο Διευθυντής του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού Dobrocintstvo Σερβίας Dragan Vukic κ.ά.

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, Γιώργος Τελώνης, ανέπτυξε το θέμα «Η τουριστική αγορά και η δυναμική του Θρησκευτικού και Πολιτιστικού τουρισμού».
Αξίζει να αναφερθούν κάποια σημεία από την ομιλία αυτή, καθώς περιγράφουν και επισημάνουν καίρια ζητήματα για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό μας Τουρισμό.

■ Ο Θρησκευτικός Τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, σε αντίθεση με άλλες μορφές Τουρισμού.
■ Ο Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός είναι τουρισμός 12 μηνών, χαρακτηριστικό το οποίο προσθέτει στην προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής μας περιόδου.
■ Μεγάλη ποικιλία υπάρχει στο εύρος δαπάνης του καταναλωτή – τουρίστα. Ο Θρησκευτικός Τουρισμός μπορεί να χαρακτηριστεί «τουρισμός πολυτελείας» έως και «τουρισμός οικονομικών πακέτων». Το εύρος δαπάνης του καταναλωτή – τουρίστα για τον Προσκυνηματικό Τουρισμό είναι σαφώς μικρότερη.
■ Κύρια αγορά για τον Θρησκευτικό Τουρισμό είναι η Αμερική (100 εκατ. τουρίστες), αναπτυσσόμενη αγορά η Ασία, και φυσικά η Ευρώπη.
■ Ο Θρησκευτικός Τουρισμός διαφοροποιείται από τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, καθώς απευθύνεται σε κάθε θρησκείας καταναλωτές – τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται μνημεία για αναψυχή, περιήγηση κ.λπ. Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός απευθύνεται σε ορθόδοξους χριστιανούς και κύριος πόλος έλξης είναι οι Ιερές Μονές (εδώ κύρια αγορά είναι η Ρωσία και οι ορθόδοξες χώρες).
■ Κατά 85% ο Θρησκευτικός Τουρισμός είναι εσωτερικός Τουρισμός.
■ Η Ελλάδα διαθέτει περίπου 280 τόπους θρησκευτικού ενδιαφέροντος.
■ Ο ρόλος των τουριστικών γραφείων για την ανάπτυξη αυτής της τουριστικής δραστηριότητας, είναι καθοριστικός, καθώς κατέχουν κανάλια επικοινωνίας με τις διεθνείς αγορές.
 
 
 
 
Βραβεύσεις Τουριστικών Εντύπων και Ιστοσελίδων μελών του ΗΑΤΤΑ

Η απονομή των βραβείων τουριστικών εντύπων και ιστοσελίδων, είναι μια ετήσια εκδήλωση που κατά παράδοση ο ΗΑΤΤΑ πραγματοποιεί στα πλαίσια της έκθεσης Philoxenia.
Της απονομής, προηγείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Βραβεύσεων, στην οποία εφέτος προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κος Νίκος Καραχάλιος. Τα μέλη της Επιτροπής ήταν οι κ.κ.:
- Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
- Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Aegean Airlines
- Στάθης Κουσουνής, Δημοσιογράφος
- και τα μέλη του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ κ.κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, Νίκος Κελαϊδίτης, Μαρία Θεοφανοπούλου
Τα φετεινά βραβεία απέσπασαν τα μέλη μας, ως εξής:

■ Βράβευση εντύπων
Βάσει των ακολούθων κριτηρίων:
α) εμφάνιση, β) layout, γ) πληρότητα, δ) ευχρηστία, ε) ποιότητα,
Ολοκληρωμένη Σειρά Εντύπων: Versus Travel
Ειδικοί Προορισμοί: Pyramis / Heronia
Εισερχόμενος Τουρισμός: Antel Travel
Εξερχόμενου Τουρισμού: Travel Plan
Εορταστικό Έντυπο: Acadimos
Εσωτερικός Τουρισμός: Manessis
Θρησκευτικού Τουρισμού: MidEast
Κρουαζιέρα: Cruise Experts

■ Βράβευση Ιστοσελίδων
Βάσει των ακολούθων κριτηρίων:
α) εμφάνιση, β) πληροφόρηση- Χρηστικότητα, γ) On line booking)

Εικαστικό / Layout: Air Exelixi
Ειδικού Ενδιαφέροντος: EUROSKI Skylines / Medevents
Πληρότητα Περιεχομένου: Manessis
Φιλικό Περιβάλλον / Ευχρηστία + Σύστημα On Line Bookings: MidEast
Θεματικού Τουρισμού: Navigator
Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωσή μας και παρέδωσε τα τρία πρώτα βραβεία.
Παρευρέθηκαν και παρέδωσαν επίσης βραβεία στα βραβευμένα μέλη μας, οι κ.κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης - Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Αναστάσιος Λιάσκος, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού - Χριστόφορος Καπαρουνάκης, Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Τ. - Ανδρέας Φιορεντίνος, αναπλ. Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ. - Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Πάρις Μαυρίδης, Πρόεδρος HELEXPO - Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ - Γιάννης Ρέτσος – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων - Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Aegean Airlines και Ειρήνη Σιδηροπούλου, Διευθύντρια Πωλήσεων Βόρειας Ελλάδας της Aegean Airlines - Αριστοτέλης Θωμόπουλος, Πρόεδρος Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
 
 
 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack