Go
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 ..:: Προσφυγικό-2016 ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


Μεταναστευτικό - Προσφυγικό 2016
 

FED HATTA: Μεταφορές προσφύγων (Ν. 4375/2016)

Μετά από έντονες παρεμβάσεις του ΗΑΤΤΑ αποφεύχθηκε τελικά η ανάθεση του έργου μεταφοράς των προσφύγων στις ΚΤΕΛ ΑΕ.

Σύμφωνα με το άρθρο 74 του Νόμου, οι μεταφορές αυτές θα πραγματοποιούνται όπως προβλέπεται από το Ν. 711/77 όπως ισχύει, δηλαδή από Τουριστικά Λεωφορεία που ανήκουν σε Τουριστικά Γραφεία και που βέβαια σε αυτά εντάσσονται και τα Τουριστικά Γραφεία που έχουν ιδρυθεί από ΚΤΕΛ ΑΕ.

Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο 74 του Ν. 4375/2016.
 

 

 

 

Μεταναστευτικό - Προσφυγικό 2016
 

Διακοπή έκδοσης εγγράφων μεταφοράς προσφύγων
Διαχείριση μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για τις καταγγελίες προσφύγων με τα οποία στοχοποιείται ο κλάδος μας, η Ομοσπονδία FEDHATTA αντέδρασε άμεσα με σχετικό Δελτίο Τύπου.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι εχθές (08/03/16) λάβαμε ενημέρωση από τον Υπουργό Ναυτιλίας σύμφωνα με την οποία:
«η Ειδομένη δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των οργανωμένων χώρων υποδοχής αλλοδαπών και ως εκ τούτου, αυτή η μεταφορική υπηρεσίας, είναι άνευ αντικειμένου. Για τον λόγο αυτό και δεδομένου του προβλήματος που έχει ανακύψει με την είσοδο των αλλοδαπών στην ΠΓΔΜ, η εκ μέρους των μελών σας έκδοση μεταφορικών εγγράφων, συνιστά ανάληψη υποχρέωσης που αντίκειται στον εθνικό σχεδιασμό, προκαλεί μείζον πρόβλημα στην ομαλή και οργανωμένη μετακίνηση των αλλοδαπών στην ηπειρωτική Ελλάδα και επιπλέον οι πρόσφυγες/ μετανάστες πληρώνουν υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν».

Επομένως πρέπει «να σταματήσει η έκδοση των εγγράφων μεταφοράς των αλλοδαπών». Η μεταφορά των προσφύγων /μεταναστών θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο κυβερνητικού σχεδιασμού, προς τους ειδικά προσδιορισμένους και διαμορφωμένους χώρους.

Η Ομοσπονδία απαντώντας, τόνισε ότι σύσσωμος ο κλάδος μας λειτουργεί από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με την ελληνική πολιτεία για τον συντονισμό της ομαλής διαχείρισης των προσφυγικών/ μεταναστευτικών ροών, παρ΄όλο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και συντονισμός για το εν λόγω φλέγον θέμα.
Επιπλέον, τόνισε ότι τα τουριστικά γραφεία της χώρας, τα οποία εκπροσωπεί η FEDHATTA πανελλαδικά, διακρίνονται για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα ενός προβλήματος που επιβάλλει ενημέρωση, συνεργασία και εθνικό συντονισμό. Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω αφορούν και επηρεάζουν τον κλάδο και τον τουρισμό γενικότερα, η FEDHATTA απευθύνει έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία να ενεργοποιήσει τάχιστα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να απομονώσει τα κυκλώματα που έχουν δημιουργηθεί, την πρακτική των οποίων δεν ενστερνίζεται.

Επιπλέον ζήτησε περαιτέρω συνεργασία και υπεύθυνη ενημέρωση και βεβαίως να επισπευστούν οι όλες διαδικασίες εν όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
 

 

 

 

 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack

Android cihazlariniz icin apk uygulamalar indir yapabileceginiz site sizleri beklemektedir. apk oyun indir
En guzel bayanlar ile seks sohbet numara adreslerini hemen arayarak eglenin. Eger o adresteki bayanlari begenmez iseniz sex hatti sitesini kontrol edebilirsiniz sohbet hatları
Hd ve donmadan mobil porno izlemek isterseniz hemen sitemize bekliyoruz.