Go
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 ..:: Αεροπορικά Θέματα * Νέα Αεροπορικών Εταιρειών ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


ΙΑΤΑ - Ανακοίνωση για την AlitaliaΑγαπητοί συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε ανακοίνωση που λάβαμε από την ΙΑΤΑ και αφορά στο θέμα της Alitalia:

" Dear Travel Agent Association: Alitalia has entered into extraordinary administration processes under Italian law. The purpose of that filing is to provide protection for the company from its creditors while it reorganizes.

IATA’s position is to do whatever we can to support our Member Airlines which undergo a restructuring process, while also protecting the interests of our other Members, IATA Agents, Freight Forwarders and the traveling public. As a consequence, IATA has been working very closely with Alitalia’s senior management and its Administrator to reach an agreement for Alitalia to assume and honor its obligations and to provide a security deposit consistent with IATA policy; which is expected to be finalized in the following days.

Alitalia’s senior management has informed us that it intends to continue all flight operations, and has received support from the Italian government to continue operating and issuing transactions through the BSP and CASS processes.

If you have any further questions, please contact us through our Customer Portal at www.iata.org/cs. We will keep you informed of any changes to the situation."

Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη.
 

 

ΜALEV Winding Up

Διαδικασία αιτήσεων για επιστροφή χρημάτων από τη MALEV


Στη συνέχεια της πτώχευσης της αεροπορικής εταιρείας MALEV, η οποία αποφασίστηκε από το αρμόδιο Ουγγρικό δικαστήριο στις 14.02.2012, πολλοί από εσάς λάβατε μία επιστολή, στην οποία περιγράφεται η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί ενώπιον του εκκαθαριστή της εταιρείας προκειμένου να ζητηθεί η επιστροφή χρημάτων από εισιτήρια που πληρώθηκαν αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Η συγκεκριμένη επιστολή δεν διευκρινίζει ποιους ακριβώς από τους δανειστές της MALEV αφορά ούτε αν αφορά και τα τουριστικά γραφεία που ήδη έχουν προωθήσει τα σχετικά αιτήματά τους για επιστροφή χρημάτων μέσω του BSP, όπως τούς ζητήθηκε από την ΙΑΤΑ, με βάση τη σχετική συμφωνία της τελευταίας με την MALEV.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο ΗΑΤΤΑ από το Ευρωπαϊκό όργανο ECTAA (European Travel Agents and Tour Operators Association), στο οποίο συμμετέχει:
Η ΙΑΤΑ, ακολουθώντας την προαναφερόμενη συμφωνία της με τη MALEV, έχει προωθήσει όλα τα σχετικά αιτήματα επιστροφής χρημάτων που έλαβε μέσω BSP στην αεροπορική εταιρεία και περιμένει από αυτήν να τα εξετάσει. Δεν γνωρίζει, όμως, με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος έλεγχος (υπάρχει σχετικό περιθώριο μέχρι τις 23 Μαρτίου).
Από την άλλη πλευρά, η ΙΑΤΑ πιστεύει ότι η σχετική συμφωνία που έχει υπογράψει με τη MALEV θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και να τιμηθεί από τον εκκαθαριστή της τελευταίας, όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί γι’ αυτό.
Έτσι, για την περίπτωση που τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων που έχουν ήδη γίνει μέσω BSP απορριφθούν τυχόν από τον εκκαθαριστή, θα ήταν ίσως φρόνιμο για τα τουριστικά γραφεία που έχουν ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία να εξετάσουν την πιθανότητα να απευθύνουν τα σχετικά αιτήματά τους και απ’ ευθείας προς τον εκκαθαριστή, με τη νέα διαδικασία που τους κοινοποιήθηκε από τη MALEV.
Στην ιστοσελίδα www.malev.com υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ η σχετική προθεσμία λήγει στις 25 Μαρτίου 2012.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και ένα «τέλος εγγραφής» 1% επί του ποσού του αιτήματος (5.000 HUF κατ’ ελάχιστο [περίπου 17 €] και όχι μεγαλύτερο από 200.000 HUF [περίπου 683 €]).
 
IATA World Symposium
 

IATA World Symposium
Singapore 10-14 October 2011
Shangri-La Hotel


Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες & το πρόγραμμα
 
 
Aegean Airlines - Δελτίο Τύπου
 


Κοινοποίηση Δελτίου Τύπου της Aegean Airlines
:

"Έναρξη πτήσεων κοινού κωδικού μεταξύ της Continental Airlines και της Aegean Airlines"

Η Aegean Airlines και η Continental Airlines ανακοίνωσαν την έναρξη πτήσεων κοινού κωδικού σε πτήσεις της Continental από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα, καθώς και σε επιλεγμένες πτήσεις της Aegean στην Ελλάδα και σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η συμφωνία βρίσκεται ήδη εν ισχύ από την 23η Αυγούστου.

 

 

 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack