Go
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 ..:: Ακτοπλοϊκά Θέματα * Νομοθεσία για την Ακτοπλοϊα * Δικαιώματα Επιβατών ::.. Login
Προ-΄Ωθηση
Travelife
CSRTour

Useful telephone number in Europe: 112
Call 112 anywhere in Europe for emergency services requiring an ambulance, fire brigade or police

Emergency number

More information: European Commission website


Διαδικασίες Υποβολής Παραπόνων
 

Διαδικασίες Υποβολής Παραπόνων επιβατών στις θαλάσσιες μεταφορές

Με την Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 1453/14.06.13, με έναρξη ισχύος την 29 Ιουνίου 2013 καθορίζονται: οι διαδικασίες υποβολής παραπόνων επιβατών που ταξιδεύουν στα δρομολογημένα πλοία που διενεργούν επιβατικές θαλάσσιες ενδομεταφορές, το περιεχόμενο του ειδικού εντύπου παραπόνων και η διαχείριση τους.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, οι υποχρεώσεις που αφορούν τα Τουριστικά Γραφεία είναι οι εξής:
- Τοποθέτηση πίνακα, σε εμφανές σημείο του γραφείου, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα στον οποίο αναγράφονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του επιβάτη και του μεταφορέα (Κανονισμός Ε.Ε. 1177/2010). (αναμένουμε απάντηση από το Υπουργείο σχετικά με την διανομή του πίνακα)
- Τοποθέτηση του ειδικού εντύπου υποβολής παραπόνων σε ειδική θήκη, σε εμφανές σημείο του γραφείου (το ειδικό έντυπο θα διατεθεί με μέριμνα των μεταφορέων και των φορέων εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών ή των λιμένων προσέγγισης των πλοίων, υπόδειγμα του εντύπου μπορείτε να δείτε εδώ)
- Ενημέρωση των επιβατών για τα δικαιώματά τους για κάθε παράπονο ή καταγγελία που αφορά στην μη τήρηση των υποχρεώσεων, του μεταφορέα ή του εκδότη του εισιτηρίου.

Επίσης, έχει ξεκινήσει να διανέμεται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου:

- Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο αναφέρονται συνοπτικά τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των επιβατών και των μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και
- Φυλλάδιο με μια σειρά από προϊόντα που υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν, σε προκαθορισμένες τιμές, τα κυλικεία των ακτοπλοϊκών πλοίων εσωτερικών γραμμών.
 
 
Δικαιώματα & Υποχρεώσεις Επιβατών & Μεταφορέων
 

Ο Νόμος 3709 / 14.10.2008 καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις, τροποποιήθηκε με το άρθρο 35 του Ν. 4150/2013 με τον οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς των υποχρεώσεων των πλοιοκτήτριων εταιρειών, έναντι των επιβατών, που χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοϊας, ως μέσο μεταφοράς

O HATTA έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο και τμήμα ΔΘΣ την επίσημη μετάφραση του νόμου 3709/2008 σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις επιβάτη και μεταφορέα στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές.
Προκειμένου να αντεπεξέλθετε στις όποιες άμεσες ανάγκες σας , έχουμε δημοσιεύσει την επίσημη μετάφραση στα αγγλικά της περίληψης του Νόμου 3709/2008 όπως την παραλάβαμε από το αρμόδιο τμήμα του ΥΕΝ.

Για να δείτε την περίληψη του Νόμου στα ελληνικά και στα αγγλικά θα πρέπει να κάνετε login.  

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 1177/2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές μεταφορές και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 2006/2004.
Τα νέα σημεία, σε σχέση με την υπάρχουσα νομοθεσία, είναι ότι ο νέος Κανονισμός δίνει έμφαση στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα και ρυθμίζει ρητά την υποχρέωση ενημέρωσης των επιβατών για τα δικαιώματά τους στις θαλάσσιες μεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου τροποποιήσεις του ισχύοντος Νόμου 3709/2008, προκειμένου αυτός να εναρμονιστεί πλήρως με το Νέο Κανονισμό. Όταν οι τροποποιήσεις αυτές επισημοποιηθούν, θα ενημερώσουμε για το νέο νομοθέτημα.
 
 
 

 

   

All rights reserved © 2010 Hatta is not responsible for content on external Web sites.     Όροι χρήσης

WEB DESIGN & development by pureblack

Android cihazlariniz icin apk uygulamalar indir yapabileceginiz site sizleri beklemektedir. apk oyun indir
En guzel bayanlar ile seks sohbet numara adreslerini hemen arayarak eglenin. Eger o adresteki bayanlari begenmez iseniz sex hatti sitesini kontrol edebilirsiniz sohbet hatları
Hd ve donmadan mobil porno izlemek isterseniz hemen sitemize bekliyoruz.